18 жовтня – Європейський день боротьби з торгівлею людьми

Щорічно 18 жовтня відзначають Європейський день боротьби з торгівлею людьми. Його мета – привернути увагу до цієї проблеми, інформувати суспільство про небезпеку і допомогати виявляти та боротися з торгівлею людьми.

Це явище на сьогоднішній день є глобальним злочинним бізнесом, сучасною формою рабства, що грубо порушує права людини. Особливо, проблема торгівлі людьми, загострилася під час війни.

Існує чимало різноманітних видів експлуатації: сексуальна, трудова, економічна, усиновлення (удочеріння) у комерційних цілях, використання у військових конфліктах, залучення до злочинної діяльності, трансплантація чи насильницьке донорство, рабство і ситуації, подібні до рабства, примусова праця, залучення в боргову кабалу та інші.

З нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, з метою привернення уваги здобувачів освіти Рівненського ліцею № 23 до цієї проблеми соціальним педагогом були проведені заходи з учнями 9-11 класів: гра «Ліза та її друзі подорожують світом», заняття з елементами тренінгу «Торгівля людьми. Розпізнай небезпеку вчасно», круглий стіл «Людина не для продажу!»

Соціальний педагог ліцею

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.