Творча зустріч «Світ казки» з письменницею Марією Солтис – Смирновою Презентація книг «Літні непосиди», «Шумник», «Котик з Меланкова», «Чарокрил», «Бешкетні зимовинки», «Совині історії»

В рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек під гаслом «Читаюча шкільна родина – стратегічне завдання бібліотеки» (1.10.-31.10.2024р.) продовжуємо знайомство з письменниками Рівненщини.

8-го жовтня до бібліотеки Рівненського ліцею №23 з м. Вараш Рівненської області завітала дитяча письменниця, казкарка, громадська діячка, авторка 20 книжок для дітей дошкільного і молодшого шкільного віку та співавторка низки збірників і повістей для читачів різного віку. Сайт авторки «Світ казки» налічує 880 творів.

Сьогодні у «Cвіт казки» поринули учні 4-Б класу. Зустріч розпочали зі шквалу запитань до авторки, як народжується казка, скільки на це потрібно часу і коли приходить муза.

Діти вияснили, що може досліджувати маленька мандрівниця-сніжинка з книги «Бешкетні зимовники».

Виявляється, що книги «Чарокрил» та «Совині історії» – це збірка, яку написали три автори: М. Солтис-Смирнова, І Голуб та М. Парфіненко пов’язані між собою тим, що головні герої – це сови, одна з них Сивуха крапчаста. І про цих чудових пташок можна прочитати різні цікавинки.

Грали в гру на уважність, де потрібно було плескати в долоні, коли під час читання казки зачитувались певні слова. А ще була незвичайна руханка. Слухали уривки з книжечок «Шумник» в якій є оповідки про Рівне, «Літні непосиди», позитивні віршики з книги «Котик з Меланкова».

Під кінець заходу, для того, щоб зрозуміти, що таке робота письменника, діти під керівництвом пані Марії склали казку про пригоди песика на прізвисько Марс. На такій позитивній ноті захід добіг кінця.

Дякуємо пані Марії за презентацію власних книжок та цікавий, пізнавальний захід. Також, бажаємо і надалі творити, надихати позитивом та нових зустрічей з читачами!

Завідувачка бібліотеки

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.