Дегустація, як відомо, – визначення на смак якості продукту. Мистецька дегустація популяризує твори різної тематики, значно розширює кругозір справжніх поціновувачів прекрасного. Мета проведення такого мистецького тижня – задовольнити духовні смаки дітей, насолодитися книжковими новинками й вишуканими мистецькими «стравами», отримати заряд позитивних емоцій та гарного настрою.
Організаторами заходів, справжніми майстер-шефами, стали наші вчителі зарубіжної літератури та мистецтва, а їх кухарями – учні, які пригощали присутніх стравами – творами різних авторів – і рекомендували свої улюблені сюжети. Знайшлися в нас гурмани – любителі й знавці мистецтва, справжні ласуни – і дегустатори – поціновувачі митців та їх творів.
Наше дегустаційне меню складалося з таких «страв»:
- «Золотий фонд» – твори класичного мистецтва, перевірені часом і любов’ю. Діти молодших класів побували в гостях у Миколи Леонтовича, корифея української музики;
- «Національна кухня» – твори рівненських авторів. У кав’ярні «Мелодія» п’ятикласники дізналися про рівненських композиторів і виконавців, почули запальні мелодії та не втримались від танцю;
- «Гарячі страви» – книги, відзначені міжнародними преміями, літературні новинки;
- «Порція щастя» – добірки поетичних і прозових творів про сенс життя й людське щастя. Десятикласники міркували над запитаннями про те, навіщо людині крила і що ж означає бути щасливим;
- «Асорті» від відомих художників світу та перлин української музики;
- «Спекотне під гострим соусом» – історії про неймовірні пригоди героїв серії книг Джоан Роулінг;
- «Делікатес» – презентація творів оригінальних і самобутніх авторів. Таким незвичайним відкриттям для восьмикласників стала книга А.Гавальди «35 кіло надії»;
- «Новинка меню» – твори, що викликають інтерес, адже саме різні погляди на місце жінки у світі й родині (за драмою Г.Ібсена) спонукали дев’ятикласників до жвавої дискусії;
- «Десерт» – виставка стіннівок – огляд цікавих книг, робіт художників, творів композиторів і виконавців.
Усім учасникам хотілося побажати смачного апетиту, а тим, хто бажає доєднатися до нашої спільноти гурманів, знайти свою улюблену «страву».
Учитель зарубіжної літератури
Деркач А.М.
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.